Om Karen

Karen Kildehøj Dahl

Zoneterapeut, RAB-godkendt, NADA-udøver, Mindfulness Instruktør, Smerte og Mindset Coach.

Mine forudsætninger for at hjælpe dig

  • 25 års erfaring fra det etablerede sundhedsvæsen og 55 års erfaringer med livet.
  • Zoneterapeut, RAB-godkendt 2018
  • Certificeret Skyggevejleder 2019
  • NADA-udøver 2019
  • Certificeret Mindfulness Master Coach 2021
  • Certificeret Aromatouch Technique med essentiuelle olier
  • Masterclass i Zoneterapi og Energimedicin 2022
  • Selvstændig i egen klinik Sæt Smerten Fri fra 2018

Efter 25 år i det etablerede sundhedsvæsnet, kaldte noget andet på mig.
Jeg ønskede at dykke ned i årsagen til, hvorfor vi bliver syge, og hvorfor så mange i dag har tilbagevendende smerter i kroppen, udfordringer med søvn, manglende energi og overskud til hverdagen og livets gøremål.
Gennem de sidste 5 år, hvor jeg har uddannet mig inden for det alternative og de komplimentære behandlingsformer, er der åbnet sig en ny verden for mig.
Jeg har indset, hvor meget jeg selv kan gøre, og hvor små ændringer, der rent faktisk skal til, for at gøre en kæmpe forskel på min sundhed og min glæde med livet.
Jeg er kommet frem til, at meningen er, at livet skal være let, hvis jeg synes det er svært, så er det mig, som gør det svært.
Hvordan overskud og lethed med livet, er blevet en del af min hverdag, vil jeg rigtig gerne dele med dig.

Hvordan var mit liv

Havde du i 2015 spurgt mig: “Hvordan er dit liv?”, ville jeg have svaret, at mit liv var dejligt med en familie jeg elskede, et arbejde jeg holdt af og en god fritid med dejlige venner og familie.
Men mit liv var mere end det. Jeg havde daglige smerter og spændinger i min krop, og dage, hvor jeg følte mig træt og overlevede eftermiddagene på en ½ liter cola og to Panodil.
Jeg fik jævnligt behandlinger hos massør og kiropraktor, hvilket tog toppen af mine smerter. Men da jeg ikke forstod, hvorfor jeg havde smerterne – ja, så fortsatte jeg mit liv som vanligt, og efter få måneder var smerterne tilbage.

1. vendepunkt – Hvad er det kroppen fortæller mig

Rejsen startede med, at jeg uddannede mig til zoneterapeut, det blev et vendepunkt for mig, både professionelt og personligt.
Med indsigt i den traditionelle kinesiske medicin og den mere østlige tilgang til sygdom, forstod jeg pludselig, hvad smerterne fra min krop ville fortælle mig, og jeg kunne begynde at forløse dem.
Jeg mærkede en ny glæde og fik en helt anden forståelse for min krop. Jeg begyndte at samarbejde med min krop i stedet for at ignorere og modarbejde den.
De nye indsigter gjorde, at jeg blev dybt passioneret i forhold til kroppen, og dens evne til at justere, balancere og heale sig selv, hvis bare vi lytter og handler derpå.

En af mine store udfordringer var smerter og spændinger i nakken.
Smerter i dette området er ofte et tegn på alt for mange bekymringer, og tegn på, at vi bærer for meget på vores skuldre. Begge del var helt klart noget, jeg kunne nikke genkendende til.
I dag har jeg redskaber til at håndtere mine bekymringer, og til ikke at bære for tunge byrder på mine skuldre. Det giver mig smertefrihed i hverdagen, og hvis der indimellem titter smerter frem i nakken, siger jeg kærligt tak til min krop og tager mig af det.

Et andet eksempel, hvis min ryg gør ondt eller mine ører klør, så reflekterer jeg over, hvor travlt jeg har, siger tak til min krop for budskabet og justerer på balancen mellem at handle/gøre og bare være til stedet/slappe af.

Ønsker du også indsigt og forståelse af din krop og dine smerter?
Hvis ja – Så ring til mig eller book en tid, jeg vil glæde mig til at hjælpe dig.

2. vendepunkt – fra kontrollerende pleaser til selvkærlig egoist

Zoneterapiuddannelsen lærte mig at forstå budskaberne fra min krop, og behandle indre ubalancer. Men hvordan blev jeg klogere på den måde jeg levede livet?

Mange omkring mig talte om skygger og skyggesider, hvad var det egentlig for noget?
Jeg havde da ingen skygger – eller havde jeg?
Skyggevejleder uddannelsen blev til 8 måneder, hvor jeg fik en utrolig spændende og lærerig indsigt i mig selv, og masser af redskabet til, hvordan jeg skulle ændre på gamle vaner og mønstre.

Tidligere var der ingen, som skulle kalde mig egoist, det var utrolig negativt ladet for mig, og jeg forsvarede mig med næb og klør.
Da jeg gik lidt bag om egoismen, og min reaktion herpå, viste det sig, at min kontrollerende adfærd handlede om beskytte mig selv mod at blive kaldt egoist.
Stille og roligt begyndte jeg skridt for skridt at slippe kontrollen, og gøre nogle gode og selvkærlige ting. Jeg begyndte at fylde mig selv først, og prioriterer mig selv.
Jeg fandt ud af, at der var en person i mit liv, jeg havde overset og fuldstændig glemt at give kærlighed og opmærksomhed – det var mig selv!

Jeg ændrede ikke på kærlighed, omsorg, hjælpsomhed og empati for dem omkring mig, men ved at tage vare på mig selv først, blev det jeg gjorde for andre lige pludselig i en helt anden lethed.
Mit liv ændrede sig fra træthed og drænet energi til et liv i langt større lethed med mere overskud.

At ændre på vaner og måder vi har levet på i mange år er ikke noget vi gør hen over natten, det tager lidt tid.
Første skridt er at få kigget på de mønstre, som vi har tillagt os, og så skridt for skridt at gå i den nye retning.

Hvis du ønsker mere energi og mere overskud i din hverdag, så vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med at finde din vej.
Book en tid og lad os sammen fylde dit liv med overskud, lethed og god energi.

3. vendepunkt – fra tankemylder til roligt sind

Jeg var blevet smertefri, og jeg havde fået overskud og energi til livet. Jeg var dybt rørt over det der var sket med mig. Kunne jeg ønske mig mere?

Jeg blev nysgerrig på at udforske og træne mit mentale sind – tankerne, dem var der til tider rigtig mange af.

I 2019 startede jeg på Mindfulness Master Coach uddannelsen. En uddannelse som udover at træne færdigheder inden for coaching også indeholdt en uddannelse til mindfulness instruktør.

Hold nu op, det var både spændende og lærerigt, og der åbnede sig nye dimensioner af verden –
Stilhed fik pludselig en anden betydning for mig

At træne mit sind på lige fod med træning af min fysiske krop, blev endnu et vendepunkt i mit liv.
Jeg havde aldrig tidligere mediteret, så det var svært i starten, men dag for dag blev det nemmere og nemmere, og roen i sindet indfandt sig. En fantastisk og ubeskrivelige følelse, som jeg ønsker at alle må opnå at finde.

Videnskaben viser, at blot 10-15 minutters meditation 5 ud af ugens 7 dage giver markante og målbare ændringer.
Meditation er enormt styrkende og balancerende for vores nervesystem, og kroppens udskillelse af stresshormonet kortisol sænkes.
Mediterer vi over længere tid, vil vi opleve en styrkelse af immunforsvaret, idet koncentrationen af immunforsvarsmolekylet IgA højnes. Dette molekyle er med til at sikre barrierefunktionen af kroppens slimhinder, hvilket betyder, at bakterier og virus får sværer ved at trænge ind i vores krop og gøre os syge.

Udover ovennævnte har jeg selv oplevet en større frihed, tilfredshed og glæde efter at meditation er blevet en del af min hverdag. Jeg har skærpet mine sanser og jeg er blevet bedre til at mærke de små ting i livet.

Vil du gerne have ro på dine tanker og styrke dit mentale sind, så booke en tid.
Jeg vil med stor glæde lære dig hvordan, det er ikke svært, men kræver lidt tid og vedholdenhed.

Zoneterapeut // Logos v. Jannie Almosetoft
Skyggevejleder // Mette Holm
NADA-udøver // NADA Danmark
Certificeret Mindfulness Master Coach // Liselotte Ellegård, Mindfulsolution

(+45) 26 19 78 60
kontakt@saetsmertenfri.dk