Karen Kildehøj Dahl

Zoneterapeut, RAB-godkendt, NADA-udøver, Mindfulness Instruktør, Smerte og Mindset Coach.

Vendepunkter i mit liv

Efter 25 år som sekretær i sundhedsvæsnet, kaldte noget andet på mig.
Jeg savnede at arbejde med mere end symptombehandling. Jeg ønskede at dykke ned i årsagen til, hvorfor så mange går med tilbagevendende smerter. Jeg ville lære mere om det hele menneske.
Rejsen startede med, at jeg uddannede mig til zoneterapeut, som blev det 1. vendepunkt for mig, både professionelt og personligt.
Jeg forstod pludselig, hvad smerterne fra min krop ville fortælle mig, og jeg fik redskaber til at forløse dem.
Jeg blev glad for min krop på en helt ny måde, vi kunne nu samarbejde, i stedet for at modarbejde hinanden.

Jeg vil med glæde hjælpe dig til indsigt og forståelse af din krop og dine smerter, til smerteforløsning og til et liv med et roligt sind, hvor du står stærkt i dig selv, bare ved at være dig.

Hvordan var mit liv

Havde du i 2015 spurgt mig: “Hvordan er dit liv?”, ville jeg have svaret, at mit liv var dejligt med en familie jeg elskede, et arbejde jeg holdt af og en god fritid med dejlige venner og familie.
Men mit liv var mere end det. Jeg havde daglige smerter og spændinger i min krop, og dage, hvor jeg følte mig træt og overlevede eftermiddagene på en ½ liter cola og to Panodil.
Jeg fik jævnligt behandlinger hos massør og kiropraktor, hvilket tog toppen af mine smerter. Men da jeg ikke forstod, hvorfor jeg havde smerterne – ja, så fortsatte jeg mit liv som vanligt, og efter få måneder var smerterne tilbage.

1. Vendepunkt – fysisk forståelse og forløsning

I 2018 startede jeg på uddannelsen til zoneterapeut, efter et par spændende år med fordybelse i anatomi og sygdomslære.
Zoneterapien blev startskuddet til, at jeg fik det bedre. Jeg lærte om traditionel kinesisk medicin, og den holistiske tilgang til os som mennesker.
Energiarbejde og indre balance blev en øjenåbner for mig.
Jeg fandt ud af, at mine smerter, var indre ubalancer og reaktioner af den måde jeg var i livet på. Og at begge dele har stor betydning for vores helbred.

2. Vendepunkt – følelsesmæssig forståelse og forløsning

Zoneterapiuddannelsen lærte mig at behandle indre ubalancer, men hvordan blev jeg klogere på den måde jeg var i livet på?
Mange omkring mig talte om skygger og skyggesider, hvad var det egentlig for noget?
Jeg havde da ingen skygger – eller havde jeg?

Skyggevejler uddannelse blev til 8 spændende måneder, hvor jeg fik en utrolig spændende og lærerig indsigt i mig selv, og masser af redskaber til at ændre på gamle vaner og mønstre.

Og jeg fandt ud af, at der var en person i mit liv jeg havde overset og fuldstændig glemt – det var mig selv.
Mit behov for at have kontrol over alt og alle og min modstand på egoisme ændre sig til den dybeste selvkærlighed til mig selv.

3. Vendepunkt – Mentaltræning og indre ro

Jeg fik det skridt for skridt så meget bedre, og var dybt rørt over hvad der sket med mig. At opdage mig selv og begynde at prioritere mig selv, gav mig så meget mere energi.
Mit nye overskud gjorde, at jeg fik lyst til at udforske træning af mit sind.
Jeg havde lyst til at blive mindfulness instruktør og startede i 2019 på Mindfulness Master coach uddannelsen.

Hold nu op, det var både spændende, lærerigt og en helt ny verden der åbnede sig op.
At trænede mit sind på lige fod med træning af min fysiske krop, var endnu et stort vendepunkt i mit liv. Har svært ved at beskrive, hvor fantastisk det er at få ro på sindet. Jeg havde aldrig tidligere mediteret, så det var svært i starten, men dag for dag blev det nemmere og nemmere, og en ny verden åbnede sig da der pludselig blev ro i mit indre, så dejlig en følelse.

I dag mediterer jeg minimum 5 ud af ugens 7 dage og jeg nyder det hver eneste gang. Nogle dage bruger jeg længere tid på det en andre, men at vide, at blot 10 minutters daglig selvkærlighed i stilhed kan gøre så markant og mærkbar ændring på hverdagen og livet i det hele tage gør, at jeg bliver ved.

Min indre rejse og udvikling stopper ikke her, jeg er så nysgerrig og har så meget lyst til mere.
Men mest af alt har jeg lyst til at lære fra mig og hjælpe dig og andre med at forløse fysiske og følelsesmæssige smerter og med at skabe ro i sindet.
Jeg har lyst til at lære andre, at livet kan være let.

Hvordan er mit liv i dag

Hvad vil jeg svare, hvis du i dag spørger mig: “Hvordan er dit liv?”
Jeg vil svare: “Mit liv er fantastisk, en dejlig familie, som jeg elsker højt, et arbejde som giver mig energi og som jeg holder meget af, og en fritid med skønne og værdifulde venner og familie omkring mig.
Men den STORE forskel er, at jeg i modsætning til tidligere nu har et smertefrit liv med frihed og lethed, og en dyb indre ro og balance.
Og at jeg står stærkt i mig selv, bare ved at være mig.

Jeg har fået en ny virkelighed og et livsformål, som omfavner ”det hele menneske”. Jeg ser ikke længere smerte, som et symptom, der skal holdes ned, men en årsag der skal findes og forløses, så vi kan leve og nyde livet i lethed, kærlighed og dyb indre ro.

Zoneterapeut // Logos v. Jannie Almosetoft
Skyggevejleder // Mette Holm
NADA-udøver // NADA Danmark
Certificeret Mindfulness Master Coach // Liselotte Ellegård, Mindfulsolution